Logo Funderingstechniek Heeg BV Logo Funderingstechniek Heeg BV mobile

Stalen buispalen

Funderingstechniek Heeg BV heeft een jarenlange ervaring met het heien van stalen buispalen. Met modern materieel en bekwame specialisten garanderen wij funderingsoplossingen van hoge kwaliteit!

Toepassing

De stalen buispalen is een trillingsvrij en geluidsarm paalsysteem. Hierdoor is het uitermate geschikt als funderingspaal voor: 

  • Uitbouw van woningen;
  • Fundaties onder dak;
  • Renovatie van gebouwen;
  • Machine fundaties (bijv. wanneer er nieuwe machines geplaatst moeten worden, maar de vloer niet sterk genoeg is).

De machines voor het heien van stalen buispalen zijn bovendien elektrisch aangedreven waardoor er geen inpandige uitstoot van uitlaatgassen plaatsvindt. 

Afmetingen van stalen buispalen

De stalen buis wordt op de genodigde diepte in de grond geheid. Vervolgens wordt deze stalen buis op de juiste hoogte afgesneden en volgepompt met beton. Afsluitend komt er een wapeningsnet bovenin. De stalen buispalen zijn verkrijgbaar in afmetingen vanaf 168 millimeter tot ± 406 millimeter. De meest gangbare maten zitten tussen de 168 en 219 millimeter. 

Heien van stalen buispalen

Afhankelijk van de ruimte, ondergrond en het gewicht van de buispalen wordt er gebruik gemaakt van een valgewicht tussen 400 en 2500 kilo. Ook de keuze voor de machine is afhankelijk van de factoren ruimte, ondergrond en gewicht. Wij beschikken over een breed machinepark voor het heien van stalen buispalen. De kleinste machine is 80 centimeter breed en 1 meter 80 hoog. Deze machine kan in principe door een loopdeur naar binnen. De zwaardere machine is 2 meter breed en 2,50 meter hoog. Deze is uitermate geschikt voor de zwaardere palen. Meer informatie en de specifieke details per machine vindt u op de materieel pagina.

Prijzen 

De prijzen voor het heien van stalen buispalen variëren. Dit is afhankelijk van de locatie, lengte, diameter en het gewicht van de paal. Wilt u een gerichte prijs ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Bent u op zoek naar meer informatie of advies? Funderingstechniek Heeg is al meer dan 10 jaar actief in het vak en is bekend met alle soorten heisituaties. Voor elke situatie bieden wij een oplossing op maat. Aan de hand van uw specifieke wensen, maken wij een vrijblijvende offerte voor het heien van uw fundering.