Logo Funderingstechniek Heeg BV Logo Funderingstechniek Heeg BV mobile

Prefab betonpalen

Funderingstechniek Heeg is met meer dan 10 jaar ervaring specialist in het heien van prefab betonpalen. Door gebruik te maken van de modernste materialen en bewezen technieken leggen wij op doeltreffende wijze de basis voor ieder bouwproject. 

Funderingen van prefab

De prefab betonpalen staan bekend om het beproefde concept en worden voornamelijk gebruikt voor woningen op nieuwbouwlocaties, bedrijfspanden en loodsen op bedrijventerreinen. Afhankelijk van de locatie en de ondergrond kan het heien van prefab betonpalen enige trillingsoverlast veroorzaken. Wij beschikken echter over materialen en technieken waarmee wij deze overlast kunnen beperken. 

Voordelen & kenmerken van prefab betonpalen

  • Het paalsysteem is grond verdringend
  • De palen bestaan uit één element en worden in zijn geheel geheid
  • De inheidiepte is door kalenderen goed controleerbaar

Afmetingen

De prefab betonpaal is in verschillende afmetingen te verkrijgen. Wij leveren alle afmetingen: vanaf 18 x 18 centimeter tot aan 45 x 45 centimeter met paallengte’s van 2,00 tot aan 24,00 meter. De meest gangbare afmetingen van prefab betonpalen zitten tussen de 22 x 22 en 29 x 29 centimeter. 

Heien van de prefab betonpalen

Afhankelijk van de afmetingen en het gewicht wordt gebruik gemaakt van een heistelling met heiblokken in de gewichtsklasse variërend van 2 tot 6 ton. Als richtlijn geldt dat het gewicht van het heiblok zwaarder moet zijn dan het eigen gewicht van de heipaal. Indien gewenst wordt met een koppensneller de bovenkant van de heipalen afgeknipt. Zo kan de fundering direct na het heien worden aangebracht. 

Prijs van een prefab fundering

De prijzen voor prefab funderingen variëren en zijn afhankelijk van de locatie, de lengte, diameter en het gewicht van de paal. Wilt u een gerichte prijs ontvangen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Vrijblijvend oriënterend gesprek

Bent u op zoek naar meer informatie of advies? Funderingstechniek Heeg is al meer dan 10 jaar actief in het vak en is bekend met alle soorten heisituaties. Voor elke situatie bieden wij een oplossing op maat. Aan de hand van uw specifieke wensen, maken wij een vrijblijvende offerte voor het heien van prefab betonpalen!